Kopje onder in de Ouderkerkerplas

Publicatiedatum: 3 oktober 2022

Het zal je toch maar gebeuren dat Stefan Roest van NH Media je uitnodigt om samen te snorkelen in de Ouderkerkerplas voor het tv-programma Natuurlijk Noord-Holland.

Dat overkwam Hester, onze beheermedewerkster in recreatiegebied Groengebied Amstelland. Het is een erg leuk interview geworden, waarbij de twee het heldere water van de plas gingen verkennen.

Goed zicht door brak water
Stefan wilde graag de onderwaternatuur laten zien. Bij een vorig interview met Hester bij de Ouderkerkerplas, eerder dit jaar, had hij gezien dat het water zo helder was. Het water is brak (licht zout), omdat de plas in contact staat met het licht brakke grondwater. De waterkwaliteit is omhoog gegaan, waardoor het water steeds helderder is geworden. Bij hun snorkeltocht troffen Stefan en Hester veel Aarvederkruid aan, dat goed gedijt bij licht in het water. Verder zagen ze ook kleine stekelbaarsjes en een aantal brasems. 

Uitzending terugkijken
Wil je de uitzending terugkijken? Klik op deze link

2022 Interview Hester Douma in het water - NH TV Natuurlijk Noord-Holland  // interview_hester_douma_beheermedewerker_met_stefan_roest_in_het_water_okp_-_klein.jpg (46 K)


Meer nieuws