Wervingstraject herbestemming Fort benoorden Spaarndam en munitiebos van start

Publicatiedatum: 14 februari 2022

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Geen mooier moment om te starten met de zoektocht naar een geschikte kandidaat voor de herbestemming van Fort benoorden Spaarndam en het munitiecomplex.

De komende tijd gaan we op zoek naar een partij die enthousiast is over van de waarden en kansen die het Benoorden biedt. Een partij met lef, realisatiekracht én zorg. Die een plan presenteert waarin een gezonde balans is gevonden tussen commercie, cultuur en natuur.

Het Benoorden is op zoek naar de ideale kandidaat, vandaar dat we via ‘contactadvertenties’ aandacht vragen voor de herontwikkeling van deze unieke plek.

De komende weken nodigen we partijen uit die geïnteresseerd zijn in de exploitatie van het Benoorden plannen in te dienen aan de hand van het Bidbook. Het Bidbook bevat naast informatie om tot een gedragen en toekomstbestendige herbestemming te komen ook inspiratie. De inspiratie bestaat voornamelijk uit de vele ideeën die vorig jaar door de omgeving zijn ingebracht. Van bijvoorbeeld een vogelhospitaal tot een voedselbos en van een natuurspeeltuin tot een militair museum. Op 16 december 2021 heeft het bestuur van het recreatieschap ingestemd met het Bidbook, mede aan de hand van het advies van de Maatschappelijke adviescommissie. 

Wil je meer weten? Neem contact op met Alex Rohof of ga naar: www.hetbenoorden.nl


Meer nieuws