2018 Sloepennetwerk Amstel

Nieuwe vaarroutes in Noord-Holland

Publicatiedatum: 7 mei 2018

Of je nu een dagje het water op gaat of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie.

Van de boot zo het museum in

Met je met sloep helemaal naar het Poldermuseum Heerhugowaard, museum in 't  Houten Huis in de Rijp of het Noorderpolderhuis in Schermerhorn varen? Met het nieuwe sloepennetwerk stap je zo uit je bootje, het museum in. In de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard zijn vijf aanlegplaatsen bij vijf verschillende musea gerealiseerd.

De sloepennetwerken Amsterdam-Amstelland, Zuid Kennemerland en Noord-Holland Noord worden opgeleverd in juli 2018. Dankzij subsidie van de betrokken gemeenten en provincie Noord-Holland, beslaat het netwerk inmiddels de hele provincie. Op de planning staat nu het toevoegen van extra oplaadpunten voor elektrische vaartuigen op de routes. 

Ook voor wie het water op gaat met een kano of fluisterpunter zijn er veel nieuwe mogelijkheden. In opdracht van de gemeente Alkmaar kwam er een nieuw vaarnetwerk in de Eilandspolder. Aan het eind van deze maand zijn de nieuwe kano-overstapplaatsen in West-Graftdijk en de Rijp klaar voor gebruik.

Video: Show Me Holland

Zelf varen? 

De nieuwe routes vind je op de website of app van het sloepennetwerk of op de nieuwe hardcopykaarten. Langs het water kom je bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de kaart en de bordjes bepaal je zelf de route. Met de Sloepennetwerk app pas je gemakkelijk de route aan, weet je precies wanneer er een restaurant, jachthaven of bezienswaardigheid in de buurt is én kun je direct zien waar je kunt tanken, de boot te water laat, of een oplaadpunt vindt. 

2018 Kaart SNW Amstelland


Meer nieuws