2017 11 Wandelnetwerk

Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk

Publicatiedatum: 8 december 2017

De provincie stelt € 1.000.000 beschikbaar om het Wandelnetwerk Noord-Holland met ruim 2000 kilometer uit te breiden.

“Noord-Holland is de mooiste provincie van Nederland. Dat willen wij graag laten zien. Aan onze eigen inwoners, maar zeker ook aan toeristen. Wandelen is de populairste vrijetijdsactiviteit én de beste manier om de verschillende Noord-Hollandse landschappen te beleven. Een goed bewegwijzerd en makkelijk toegankelijk wandelnetwerk is daarbij cruciaal,” aldus Jaap Bond, gedeputeerde Recreatie en Toerisme van de provincie Noord-Holland.


Sinds 2010 wordt in Noord-Holland gewerkt aan een samenhangend, mooi en makkelijk te gebruiken wandelnetwerk. Op dit moment is er ruim 2.500 km aan wandelroutes die op een herkenbare manier zijn bewegwijzerd. Uit onderzoek van Recreatie Noord-Holland, die het wandelnetwerk beheert, blijkt dat het netwerk in de Kop van Noord-Holland, de regio Alkmaar, Midden-Kennemerland en Laag Holland vrijwel sluitend is.


Op Texel, in Zuid-Kennemerland, in Amstelland en in de Gooi en Vechtstreek kan nog stevig uitgebreid worden. Vanaf 2018 stelt de provincie hiervoor € 1.000.000 beschikbaar aan de gemeenten.


Het IJmondpad
De VVV’s maken op 10 februari 2018 tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de beste nieuwe wandelroute van Nederland en België bekend. Eén van de tien genomineerde routes is het IJmondpad, onderdeel van het wandelnetwerk Noord-Holland.


Wandelnetwerk Noord-Holland
Vanaf goed bereikbare startpunten wijst het Wandelnetwerk Noord-Holland de wandelaars de weg over de mooiste wandelpaden. Vanaf de startpunten kunnen verschillende gemarkeerde routes gevolgd worden. Ook kan men, vergelijkbaar met het fietsknooppuntennetwerk, zelf de lengte en de omgeving van de wandeling kiezen. Bekijk meer informatie over het Wandelnetwerk Noord-Holland.


Meer nieuws