Festival met feestende bezoekers

Festivalseizoen Recreatie Noord-Holland gestart

Publicatiedatum: 26 mei 2023

Onlangs is het festival- en evenementenseizoen van Recreatie Noord-Holland afgetrapt in twee van onze recreatiegebieden.

In Spaarnwoude Park was het technofestival Awakenings en in Geestmerambacht het tractorevenement Power Valley. Jaarlijks zijn de vijf recreatiegebieden gastheer voor 21 festivals en evenementen met muziek variërend van dance, latin, Nederlandstalig tot reggae. De sportieve evenementen bestaan onder andere uit hinderniswedstrijden als Mud Masters en de Obstacle Run of fiets- en hardloopwedstrijden. Wij zijn trots dat we ook dit jaar grote namen als Mysteryland, Amsterdam Open Air, Lentekabinet en het Indian Summer Festival mogen ontvangen.

Zorg voor recreatiegebieden

Elke organisatie heeft een zorgplicht voor de bezoekers en de omgeving waar het evenement plaatsvindt. Zij mogen geen opzettelijke schade aanbrengen aan de natuur (flora en fauna). RNH verplicht elke eventorganisator om zich te laten begeleiden en adviseren door een onafhankelijk ecologisch adviesbureau. Zo’n bureau kijkt kritisch naar een inrichtingsplan van het terrein en doet veldonderzoek met oog voor planten en dieren, nesten en broedende vogels. Zij adviseren bijvoorbeeld om bossages waar broedvogels zitten met hekken af te schermen, welke kant eventverlichting op moet schijnen, over de opstelling van geluidsboxen en de richting van het geluid. De organisator moet deze adviezen verplicht opvolgen.

Rol Recreatie Noord-Holland

Onze eigen gebiedsmedewerkers zijn nauw betrokken en adviseren de ecologen en organisaties. Wij moedigen duurzaamheid aan en delen ervaringen over duurzame maatregelen met evenementorganisaties. Beheerders van de recreatiegebieden denken proactief mee en geven tips vooraf en na afloop tijdens de evaluatie. Verder plaatst RNH bij steeds meer festivals hekbanners aan de buitenkant van de afgezette terreinen. Hiermee proberen we een wat vriendelijkere uitstraling te creëren voor passerende recreanten in de gebieden. 

Medewerkers van organisatie en RNH inspecteren het terrein

Welkom in onze gebieden

Hieronder volgt een opsomming van alle festivals en een aantal sportieve evenementen. Wij nodigen iedereen van harte uit om naar een van deze festivals of evenementen toe te komen.

Spaarnwoude Park

13-14 mei Awakenings

10-11 juni Mud Masters

10 jun Veerplas Festival                      

11 jun Philippine Independence Day                

1 jul - Full Moon festival           

8 jul - Promised land                             

15 jul - Piv Festival                  

5-16 aug Jamborette - internationaal scouting kamp             

12 aug Dance Valley

13 augustus Dutch Valley

19-20 aug  Latin Village

25-27 aug Mysteryland 4dgs               

2 sep Wooferland Festival                   

7-8 okt Strong Viking Brother Edition

Geestmerambacht

13 mei Power Valley    

24 jun Indian Summer Festival 

21-24 jul Liquicity Festival        

2 set Elrow Festival

Twiske Waterland

27-28 mei Lentekabinet            

Groengebied Amstelland

3-4 jun Amsterdam Open Air    

8-9 jul Guilty Pleasure  

22 jul Festival Macumba

19-20 aug Reggae Lake Festival          

 


Meer nieuws