2018 aanleg gooi en vecht

Aanleg Wandelnetwerk Regio Gooi & Vechtstreek van start

Publicatiedatum: 3 december 2018

De eerste bewegwijzeringspaaltjes voor een nieuw wandelnetwerk zijn geplaatst.

Hiermee zijn de eerste stappen gezet in de uitvoering van het bijna 500 kilometer lange wandelnetwerk in de regio Gooi en Vechtstreek en in de Diemerscheg. In het voorjaar van 2019 zijn de werkzaamheden gereed en kan het nieuwe wandelnetwerk in gebruik worden genomen.

Het wandelnetwerk wordt aangeduid door gekleurde routes en genummerde keuzepunten. Die keuzepunten sluiten aan op de wandelknooppunten in Utrecht en op andere regio’s in Noord-Holland. Naast Gooi en Vechtstreek worden ook wandelroutes gerealiseerd in de Diemerscheg.

Circulaire economie

Voor de routeaanduiding is gekozen om als proef over te stappen naar circulaire bewegwijzering. Deze zijn geheel biobased en van 100% gerecycled materiaal. De bewegwijzeringspaaltjes in Gooi en Vechtstreek zijn samengesteld uit kalk en biohars, gecombineerd met riet uit de eigen regio.

Wandelnetwerk 

Het wandelnetwerk is voor iedereen die van wandelen houdt en biedt vele mogelijkheden voor gezonde, sportieve en mooie wandelingen. Het wandelnetwerk combineert bestaande en nieuwe routes door onze unieke natuurgebieden, dorpen, steden en het landelijk gebied vol cultuurhistorie.

Op 40 goed bereikbare startpunten en Toeristische Overstappunten (TOP’s) komen informatiepanelen met een gedetailleerde kaart. Als wandelaar kun je daar kiezen uit voorgestelde rondwandelingen met verschillende afstanden. Ook heb je straks de mogelijkheid om zelf een route samen te stellen.

Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland en is mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland. Recreatie Noord-Holland helpt Regio Gooi en Vechtstreek bij de aanleg van het netwerk.

www.wandelnetwerknoordholland.nl


Meer nieuws