De mooiste routes in Noord-Holland

Ontdek het Noord-Hollandse landschap op de fiets, varend of wandelend. Aan de hand van onze websites, informatiepanelen en knooppunten, kun je zelf een route samenstellen, of een uitgestippelde route kiezen. Het routebureau helpt je graag op weg. 

Wat is het routebureau?

Het routebureau zorgt voor de ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de informatievoorziening van de routenetwerken die door gemeenten, de recreatieschappen en de provincie zijn aangelegd. De taken van het routebureau worden uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland. 

Bekijk de infographic routenetwerken met alle mooie behaalde resultaten van 2023. Of deze factsheet per gemeente met informatie over kilometers netwerk en aantallen routevoorzieningen. Ter verduidelijking kun je de begrippenlijst gebruiken.  

Missie

Het doel van het routebureau is dat mensen meer gaan wandelen, fietsen en varen, want bewegen in de buitenlucht is hartstikke gezond! Goede routenetwerken en informatie over de routes nodigen uit om lekker naar buiten te gaan. 

Melding maken titel // melding-maken-title.png (29 K)
Kom je onderweg een beschadigd routebordje tegen of ontbreekt er ergens een paaltje? Geef dit aan ons door, wij lossen het probleem op!

Route Wandelen 

Wandelen Routes Wandelen icon bruin


Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd door prachtige havenstadjes en stille natuurgebieden. Wandel over een avontuurlijk boerenlandpad, een eeuwenoude dijk of een groen bospad, via de website en app van het Wandelnetwerk Noord-Holland vind je de mooiste ommetjes door de hele provincie. De langeafstandwandelaar ontdekt de provincie via het Noord-Hollandpad.

Websites:

Wandelnetwerk logo          2018 08 NHpad // nhpad.png (20 K)

App:

App store logo  Google play logo

Route Fietsen

Fietsen Routes Fietsen icon bruin


Iedereen kent de groen-witte bordjes wel. De herkenbare fietsknooppunten zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de routes en de afstand. Er zijn ook genoeg kant-en-klare routes, zoals het rondje Ronde Hoep in Groengebied Amstelland of de Pontjesroute bij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Op de fiets ontdek je pas echt hoe mooi de provincie is!

Website:

2018 NL fietsland logo // nederland_fietsland_logo_fc_klein_260x142px.jpg (4 K)

App:

App store logo

Route Varen 

Varen Routes Varen icon bruin


Op basis van de knooppunten, de website en de app van het Sloepennetwerk kun je eenvoudig een mooie vaarroute uitstippelen en kies je zelf de lengte en duur van je tocht. Daarnaast wordt ook de doorvaarthoogte en waterdiepte vermeld. Of je nu een dagje het water op gaat of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. 

Website:

Sloepennetwerk logo

App:

App store logo  Google play logo

Route Top gemaal Lely

TOP’s Routes TOP icon bruin


Toeristische Overstappunten (TOP’S) zijn een prima startpunt van je wandel-, fiets- of vaartocht. Alle TOP's zijn eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto en je kunt er bovendien gratis parkeren. Bij iedere TOP staat een informatiepaneel, waarop de bewegwijzerde fiets- en wandelroutes in de omgeving staan vermeld. Naar buiten dus!

Website:

Natuurwegwijzer logo

Vragen?

Routes telefoon iconBel 023-5202800
Routes mail icon Mail ons