Andere activiteit kiezen?

Zon en zand op het Schoorlstrand

Op het rustige Schoorlstrand aan de Stootersplas kunnen jong en oud lekker chillen.

Het Schoorlstrand is één van de 7 mooie en gezellige strandjes in Het Twiske. Het laat zich typeren als een gezellig familiestrand, waar mensen van alle leeftijden zich thuisvoelen.

Alle strandjes in Het Twiske zijn een combinatie van zand en gras. Aan het water vind je zand en dit gaat vervolgens over in gras. Daarom worden de strandjes in Het Twiske ook wel groenstrandjes genoemd. Het Schoorlstrand loopt geleidelijk af en het ondiepe gedeelte wordt afgescheiden door een ballenlijn. Er is geen toezicht, dus zelf goed opletten.

Op loopafstand van dit strandje ligt Paviljoen Twiske. Hier kun je wat lekkers kopen en ook naar het toilet. Ten zuiden van het Schoorlstrand ligt een surfplek.

Aan het Schoorlstrand ligt het Smaal, dit is een bosrijk gebied waar je heerlijk een rondje kunt lopen. Het Smaal is het enige aangelegde bosgebied in Het Twiske en hier vind je een grote verscheidenheid van bomen en struiken, zoals zomereiken, elzen en beuken. Ook de bonte specht, vlaamse gaai, tuinfluiters, zwartkop, sperwer en tjiftjaf vinden het Smaal een ideale leefomgeving.

Goed om te weten dat je op het Schoorlstrand niet mag barbecueën en dat er geen honden mogen komen. Barbecueën mag wel op de vlakbij gelegen speelsloot. Klik hier voor informatie over parkeerabonnementen

Zwemwaterkwaliteit
De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de officiële zwemplekken, van 1 mei tot 1 oktober. Als er een waarschuwing of zwemverbod nodig is, wordt dat op het strand met een bord bekend gemaakt. Wil je vooraf weten of het water oké is, dan staat de actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid op  www.zwemwaterkwaliteit.nl

Locatie