Wandelnetwerk Noord-Holland viert feest

Publicatiedatum: 21 mei 2017

Het Wandelnetwerk Noord-Holland heeft ruim 770 kilometer aan nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland ontwikkeld. Op 19 mei werd dit gevierd met een feestelijke openingswandeling.

Bijna honderd wandelaars kwamen bijeen om de uitbreiding van het netwerk te vieren met een mooie wandeling vanaf het startpunt Winkel. Wethouders Theo Meskers, Sigge van der Veek en Odd Wagner, van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, gaven het startsein voor de tocht. Jaap Bond, gedeputeerde Recreatie & Toerisme van de provincie Noord-Holland: “Dit wandelnetwerk maakt het nog aantrekkelijker om het Noord-Hollandse landschap te verkennen. Ik hoop dat veel mensen, van binnen en buiten onze provincie, hier gebruik van zullen maken.”

Bij elk van de 46 nieuwe startpunten kan worden gekozen uit routes van vijf tot tien kilometer, ieder met een eigen routekleur bewegwijzerd. Via de website of de app van het Wandelnetwerk kunnen wandelaars zelf een route samenstellen, zo lang of kort als zij willen. De paden lopen deels over onverharde dijken en soms dwars door het boerenland. 

Er zijn ruim zestig overstapjes, zeven wandelbruggen en drie trekpontjes aangelegd om de routes in de Kop te realiseren. Het project is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland in opdracht van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder en mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Noord-Holland.

Voor wandelaars die de openingswandeling hebben gemist wordt het feest in het Hemelvaartsweekend voortgezet, met leuke aanbiedingen in de regio.

Kijk voor meer informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl of op www.facebook.com/wandelnetwerknoordholland.

 


Meer nieuws