Toeristische overstappunten schieten als paddenstoelen uit de grond

Publicatiedatum: 19 juni 2017

Bij de TOP’s kun je informatie vinden voor een heerlijk dagje uit.

Recreatie Noord-Holland heeft in opdracht van gemeenten en in samenwerking met terreinbeheerders in totaal elf nieuwe toeristische overstappunten (TOP’s) kunnen realiseren in de regio’s Alkmaar, Midden-Kennemerland en Laag-Holland. Voor iedereen die naar de regio komt kan bij de TOP’s informatie vinden voor een heerlijk dagje uit.

Je waant je als toerist in eigen land vanaf de nieuwe TOP’s. Op deze opvallend nieuwe groenblauwe informatiezuilen staat een verscheidenheid aan fiets- wandel- en vaarroutes in de omgeving. Ook staan er bezienswaardigheden, locaties voor bootverhuur en horeca op vermeld.

De TOP’s verspreiden zich in een razend tempo door Noord-Holland, in de regio Alkmaar staan er nu zeven, drie in Midden Kennemerland, en nog één in Laag-Holland, een mooie aanvulling op de achtentwintig TOP’s in Laag Holland en Amstelland die al eerder zijn geplaatst. In de loop van de zomer komen er nog dertien in twee regio’s bij, zodat er een provincie dekkend netwerk ontstaat.

De provincie Noord-Holland en gemeenten subsidiëren de realisatie van de TOP’s. Voor de regio Alkmaar zijn dit de gemeenten Alkmaar, Castricum, Langedijk, Heerhugowaard, Heiloo en Bergen. Voor de regio Midden-Kennemerland zijn dit de gemeenten Velsen, Beverwijk en Zaanstad.

Meer informatie over de TOP’s te vinden op de Natuurwegwijzer.


Meer nieuws